Timberframe

Laftekompaniet timberframe

Timberframe. Laftekompaniets særegne signatur!

Gjennom snart to ti-år, og over 500 bygg har Laftekompaniet utviklet en særegen og lett gjenkjennelig byggestil.

Med inspirasjon fra amerikansk lodge-stil og referanser fra byggestilen i Alpene har Laftekompaniet utviklet sitt konsept av en 1000-årig, tradisjonell byggestil.

Gjennom utviklingsarbeid, i særdeleshet fra Laftekompaniets arkitekt; Cathrin Berg Heggenes har man skapt banebrytende, unike fasader, med et moderne uttrykk. Dette har gitt Laftekompaniets kvalitetsbevisste kunder muligheten til å nyte unike stuer, kjøkken og soverom gjennom tiår. Hvert enkelt prosjekt tilpasses til tomten, utsikten, værforhold og kundens bruksmønster.

De lett gjenkjennelige Timberframe-fasadene, er i liket med hyttene forøvrig, brakt frem i mange unike variasjoner - men alltid med lett gjenkjennelige elementer som har blitt Laftekompaniets signatur.

Timberframe har vært ett av hovedelementene i å bygge Laftekompaniets markedsmessige identitet - merkevaren Laftekompaniet.

Det første bygget ble vist på Norges varemesse i 2006 - her ble det reist et fullskala laftebygg inne i messehallen. Med alt man forventer å finne i en høystandard hytte; alt fra skifergulv, peis og kjøkken til opparbeidet hage med fontene - det ble lagt ned endel innsats for å vise frem hva vi hadde skapt. Dette bygget ble etter messen demontert, flyttet og tjener i dag som kontorlokaler for Laftekompaniet. Her gir Timberframe mulighet for store, åpne rom med utsyn og lys.

I etterkant av dette ble flere omfattende prosjekter iverksatt - blant annet i 2007; da startet arbeidene med Hovden Alpine Lodge. Her ble det reist 13 leilighetsbygg over tre etasjer med 39 leiligheter, samt en større lodge som i dag er et velkjent holdepunkt for afterski og bespisning. Her har mang en gjest nytt godt av den gode atmosfæren Laftekompaniets bygg gir.

Gjennom alle årene; fra de første Timberframe-skissene, frem til i dag har vi hatt et tett samarbeid med de ledende ingeniør- og universitetsmiljøer innen dette området. Byggene er avanserte på mange plan - som følge av at myndighetene stiller stadig strengere krav til byggkvalitet er man avhengig av både dybdeforståelse til produktet, men også objektive tester for å bekrefte at alle løsninger som skal benyttes er gode.

Skal man være trygg på at produktet man leverer til nybakte hytteeiere er like godt ved overtakelse fra entreprenør til byggherre - som fra generasjon til generasjon må man ha kontroll på hele verdikjeden.

Laftekompaniet har hele verdikjeden in-house - dette gir deg som kunde trygghet både for denne, og kommende generasjoner.