Fra idé til ferdig laftebygg – Laftekompaniet sikrer sømløse overganger gjennom hele byggeprosessen.

1. Egen arkitekt- og prosjekteringsavdeling

Det er du som bestemmer hvordan din laftehytte skal se ut og hvilke behov den skal dekke. Med mange hundre unike laftehytter i ryggen stiller vi med kompetansen for å sette din visjon ut i livet.

Å utnytte tomtens kvaliteter og muligheter er alltid arkitektens utgangspunkt hos oss. En tømmerhytte skal bygges etter tomten – ikke motsatt. Vår arkitektavdeling sitter på omfattende kunnskap når det gjelder å utnytte terrenget tømmerhytta skal ligge i for å skape noe virkelig unikt.

Laftekompaniets signaturelementer er gjenkjennelige, men variasjonen i arkitektoniske uttrykk er stor. Vår grunnleggende filosofi om å være innovative og nyskapende gjør at vi er i stadig utvikling. En utvikling som ofte skjer sammen med bevisste kunder.

Utviklingen starter allerede på skissestadiet. Det er viktig å tenke interiør og uttrykk tidlig i prosessen for å sikre et helhetlig miljø og et optimalt sluttresultat. Gjennom VR-briller tilbyr vi en virkelighetsnær 3D-opplevelse av tømmerhytten og omgivelsene som gjør det lettere for deg å kartlegge dine behov.

2. Vår produksjon

Det er avgjørende for oss å ha kontroll på alle ledd i verdikjeden. Derfor etablerte vi produksjonsanlegg med optimal tilgang på malmrikt laftetømmer og den beste kompetansen tilgjengelig. Slik sikrer vi Laftekompaniets egen kvalitetsstandard.

Våre mange hundre hytter er alle bygget med tømmer fra samme område, fordi vi vet at dette tømmeret holder den kvaliteten vi krever. Vi bruker senvokst malmholdig furu og erfarne fagfolk velger ut kun det beste til våre hytter.

Hos oss skjer bearbeiding og tørking av det godt voksne tømmeret fortsatt etter tradisjonelle metoder – kompetanse som er bygget opp over generasjoner. Det er med denne kompetansen vi legger grunnlaget for Laftekompaniets egen kvalitetsstandard på laftetømmer.

I våre moderne laftehaller skjer håndlaftingen fortsatt etter den klassiske laftemetoden. Man bearbeider stokk for stokk slik at de passer sammen og hugger til lafteknuter i hjørnene. Det er nettopp denne teknikken som sikrer kvalitet som varer i generasjoner.

3. Entreprenørvirksomheten

Som totalleverandør har vi full kontroll på hele byggeprosessen. Størrelse og kompleksitet gjør dette til krevende prosjekter der bred byggfaglig kompetanse og god prosjektstyring er avgjørende. Vi håndterer alt – du forholder deg kun til oss gjennom hele prosessen.

Avansert ingeniørarbeid krever god prosjektering og tett oppfølging. Laftekompaniet styrer alle involverte underleverandører og sikrer en forutsigbar byggeprosess. Vi har bygget opp et nettverk av leverandører – godkjente av oss – som sikrer at alle leverer etter Laftekompaniets kvalitetsstandard.

Som totalleverandør av unike og avanserte laftehytter, er det den sømløse overgangen gjennom hele prosessen som er vårt kjennetegn. Vår jobb er å følge opp alle involverte parter og kvalitetssikre hele prosessen. Du forholder deg bare til oss.

Laftekompaniet bygger i de aller fleste hyttedestinasjoner i Norge og har inngående kjennskap om de fleste. Vår filosofi er å i størst mulig grad benytte lokale underleverandører, både på grunn av nærhet og lokal kompetanse. Alle underleverandører er forhåndsgodkjente av oss.

4. Interiør og innredning

Når hele laftehytta er skreddersydd din livsstil, da bør interiøret også gjenspeile dette. Som totalleverandør tenker vi interiør lenge før rammeverket på står ferdig.

En av de store fordelene ved å utforme sin egen laftehytte sammen med en arkitekt er at man kan tenke interiør på en helt annen måte. Ikke bare kan du integrere kjøkken, bad, og senger, men også gamle trapper, dører eller bilder med affeksjonsverdi. Slik skreddersys også interiøret etter dine ønsker.

Innredning og interiør er en viktig del av «personligheten» til en arkitekttegnet laftehytte. Å inkludere dette fra start sikrer at hytta i enda større grad tilpasses dine hobbyer. Vi skaper først og fremst et utgangspunkt for en aktiv livsstil og det kommer tydelig frem på hyttene vi har vært med å skape.

Interiøret skal være gjennomtenkt og tilrettelagt slik at livet på din laftehytte blir enkelt. Det skal være enkelt å vaske hunden etter en lang dag på jakt. Det skal være enkelt å tørke skistøvlene og enkelt å sette utstyr på plass der det hører hjemme.

Som en del av vårt konsept har vi knyttet til oss noen av de fremste aktørene innenfor interiørdesign, både interiørarkitekter, lys-designere og merkevare-leverandører. Også her stiller vi samme strenge krav til våre samarbeidspartnere som til oss selv.

Laftekompaniet er pionerer på videreutvikling av den tradisjonsrike laftekonstruksjonen og har skreddersydd tidløse laftehytter i over to tiår.

Les mer om oss