Laftekompaniet er en ledende fullintegrert laftebyggentreprenør som har kontroll på hele produktet og prosessen frem til nøkkelferdig bygg. De håndlaftede unike kvalitetsbyggene leveres til hus, hytte og næringsbygg. 


En nøkkelferdig høykvalitets kundetilpassede laftehytte med arkitektens smakfulle innredning - med det lille ekstra, samt kvalitet som varer i generasjoner. 

Vinterstemning i fjellet

Så er vinteren endelig her. I løpet av uka er det blitt pyntesnø i trærne og hvite OL-traseer i Kvitfjell, og med temperaturer godt under null er snøkanonene forlengst i drift.

Dette gleder mange som allerede har skiene klare, mens andre kan gjerne vente. For hytteleverandører som skal ferdigstille endel hytter før vintersesongen starter, kan gjerne vente noen uker. Eller hva mener man om dette - kan vi vente en måned til?

b2ap3_thumbnail_IMG_2786_20141017-214332_1.JPG

0
Fortsett lesing
2432 Hits
0 kommentarer

Laftebloggen - møtested for hyttebyggere

Laftebloggen - møtested for hyttebyggere

Laftebloggen er et møtested for folk som er opptatt av hytte, hytteliv, arkitektur, interiør og design. Laftekompaniet som jobber med å skape nye unike høystandard hytter og hyttemiljøer hver dag møter daglig av de fremste aktørene i landet innen dette området. Vi er opptatt av å dele vår kunnskap og erfaring med alle som er opptatt av det samme. Men det er sammtidig også viktig for oss å få ideer og innspill fra andre på vi kan nyttegjøre oss, samt å få kommenterer og synspunkter fra andre på hva vi gjør og tenker.

La oss utvikle denne møteplassen i fellesskap, forhåpentligvis til nytte og gleder for oss alle.

0
Fortsett lesing
6425 Hits
0 kommentarer

3-4 dager så er lafteveggene oppe

b2ap3_thumbnail_2e1ax_rt_cerulean_entry__MG_4336.JPG

Å bygge en håndlaftet hytte er en omfattende og krevende prosess. Etter ca 3 måneder i laftefabrikken er lafteveggene ferdig til å sendes. Stokk for stokk har man bygget opp de 10 høyder (omfar) som utgjør en vanlig etagehøyde. Deretter plukkes dette ned igjen og lastes opp på to-tre traliere, som frakter laftekassa til byggeplassen.

Derette går det raskt. I løpet av 3-4 dager har man laftet opp igjen hytta med vegger og takåsene. Nå kan man endelig se hvordan hytta fortoner seg på tomta. Deretter tar de normalt 3-4 måneder før hytta kan overlederes til kunde.

0
Fortsett lesing
4962 Hits
0 kommentarer