Dette er interiørtrendene du kan ta inn på hytta

Dette er interiørtrendene du kan ta inn på hytta

Dette er interiørtrendene du kan ta inn på hytta


Dette er interiørtrendene du kan ta inn på hytta Mange reiser opp på hytta for å slappe av og kose seg, noe som krever en god og lun stemning i alle rom. Vi gir deg årets interiørtrender slik at du kan få mest mulig ut av kosen. Hvert år presenteres trendene som skal forvandle hjemmet ditt til det tidsriktige og moderne.

I 2016 brukte nordmenn hele 70 milliarder kroner på oppussing, og det er ingen grunn til at disse tallene skal gå ned; før nå! Årets trender handler om å sette deg selv og familien først, med trivsel, hygge og personlig identitet i fokus.
Med disse fokusområdene kan vi se mot en bærekraftig og langsiktig interiørtrend.

De viktigste punktene som beskriver trendene for 2018 er:

  • Trivsel
  • Hygge
  • Natur
  • Identitet

Trivsel
Trivsel Et av hovedpunktene ved interiørtrendene for 2018 er trivsel. Hverdagen er hektisk og alt går fort rundt oss. Da er det fint at hytta kan være et sted vi kan slappe av. Vi skal trives med farger, tekstiler, møbler og dekor. Trivsel dyrkes frem når interiøret føles riktig. Hva som er riktig og hva som fremmer trivsel er individuelt. Likevel kan vi se noen fellesnevnere som gjenspeiler seg i årets trender.

Hygge
Hygge har sterkere fokus i interiøret på hytta enn hjemme. Hjemme tenker vi mer praktisk, men på hytta skal vi kose oss, og hygge står i sentrum. La deg gjerne inspirere av det minimalistiske skandinaviske med lyse og duse toner, med trekk fra naturen. Skandinavisk design er lett og tidløst. Den amerikanske lodge stilen kan også for mange være det man forbinder med hygge. Her er fokus mørkere farger, ulike tekstiler, og et maskulint uttrykk. Hva som skaper hygge for deg og familien behøver ikke være de siste trendene. Det viktigste er at hytta er et sted man kan kose seg.

Dette er interiørtrendene du kan ta inn på hytta

På dette kjøkkenet er den skandinaviske stilen i sentrum. Rene linjer, minimalistisk utforming og duse farger. Treverket får oppmerksomheten. Dette fører oss videre til neste fokuspunkt for interiørtrendene for 2018; natur.

Natur
På hytta er skillet mellom omgivelsene rundt oss og miljøet inne, mindre synlig. Vi innreder med sterk inspirasjon fra naturen utenfor lafteveggene. For hytteeiere som ofte er på fjellet, kan det være fint å gjøre plass til grønne planter. Dette skaper en følelse av renhet og ro, nærmest som i en oase.

Når det kommer til dekor er det flere interiørtrender som florerer i dag som ikke vil passe like godt inne på hytta som hjemme. Vi ønsker ikke det stramme, industrielle, blanke overflater og jålete detaljer på hytta. Her skal vi kose oss med lune produkter i strikk, pels, skinn, tre, stein og ull. Disse materialene skaper den varme kosen vi ønsker oss, men kombiner gjerne det tradisjonelle med det moderne. Det er uvanlig å ha fullt fokus på det tradisjonelle uten innslag av trender vi ser fra interiørverden. Gry Thalberg, interiørarkitekt fra møbel- og interiørforretningen Slettvoll forteller:

Overflater på gamle møbler og antikviteter kan være spennende å bruke sammen med alt det nye, men det behøver ikke være rosemalte antikviteter for at det skal bli hyttete. Sett alt sammen på din måte, velg de fargene du liker best, men hold en rød tråd gjennom valgene.

Dette er interiørtrendene du kan ta inn på hytta

Bildet viser en fin kombinasjon av trend og tradisjon. Belysningen, romdeler i glass, og de rene linjene, kombinert med fargevalg og struktur i lafteveggene gir følelsen av trivsel og hygge.

Identitet
Viktigere nå enn før er å vise seg selv gjennom interiøret. Vi er ikke like opptatte av å følge trender, men konsentrerer oss heller om at vi skal ha det fint rundt oss. Hva som er fint for den enkelte er svært individuelt. Fokuset bør være at du og familien trives i hjemmet, ikke at fargene, møblene og tekstilene er riktige for sesongen.

Gjennom interiøret kan vi fortelle noe om hvem vi er, med farger, møbler og tekstil, men kanskje tydeligst via bilder og annen dekor. Innred med elementer som betyr noe for deg og familien. Dette vil skape en varm og trygg stemning på hytta. En ting det er viktig å tenke på ved dekor er å ikke overdrive. Ingen ønsker at hytta skal være endestasjon for alt rotet man ikke har plass til hjemme.

Farger er sentralt for 2018
Nå tørr vi å sette mer farger på hverdagen enn før! Hvite og grå toner er fortsatt vanlig, men eksperimenter gjerne med litt farger. Toner i blått, grønt og rødbrunt er fine farger å ta inn i rom på hytta, og gjenspeiler naturen rundt oss. Vi ønsker gjerne at lafteveggene skal ha sin naturlige struktur og farge, men hva med å ta årets trendfarger inn i tekstilene, møblene og annen dekor? Thalberg legger til at det er bedre å bruke farger og mønstre i tekstiler, møbler og dekor enn i faste løsninger. Da kan man lett endre uttrykket dersom man skulle gå lei etter noen år. 

Det skal ikke være vanskelig å innrede for den gode, lune stemningen du ønsker på hytta. Ta naturen inn i form av materialer og farger, fokuser på hva som gir deg hygge og trivsel, og hvilke detaljer som viser familiens identitet. Da vil kosen komme av seg selv.

Fyr på peisen, stearinlys og ullpledd gir mye lun og varm hyttestemning. Og husk at det enkle er ofte det beste, forteller Thalberg.